� BLANC DE BLANCS NON DOSAGE

https://www.breitling.to https://www.hublot.to omegawatches.to tag heuer replica replica panerai watch iwc replica watch audemarspiguet.to Franck Muller replica watches

logo: click for home page
HR  |  EN

PG-912120: Vina Jagunić / Blanc de blancs

BLANC DE BLANCS NON DOSAGE

Pjenušac od chardonnaya napravljen je šampanjskom metodom druge fermentacije u boci, a oznaka Non Dosage znači da mu mu nije dodan ekspedicijski liker se u pjenušcima korigiraju miris i okus. Ne treba mu.

Ravnomjerno perla, zlatnožute je prekrasne boje sa zelenim odsjajem. Aroma podsjeća na stihove grupe Film: Nježno, nježno, nježnije, ja te ljubim, sjeti se, kao da govore mirisi koji izlaze iz čaše. Prvo je riječ o čistom, ali neodređenom vinskom mirisu. Potom se osjeti malo bijelog voća, iskače vinogradarska breskva, pa korica kruha tipična za pjenušce koji su dugo bili na kvascima. Slijedi dobar ananas i na kraju lijepa kombinacija svega navedenog.

Okus slijedi aromu. Nježno, nježno, nježnije naše oči govore, pjevao je Jura Stublić, a govore tako i sitni mjehurići koji ispiru i osvježavaju usta. Tiho, tiho najtiše pojavljuje se fina slast i dugo zadržava, kao što se dugo pamte riječi lijepe pjesme. Šira čaša koja se sužava na vrhu, u kakvima se kušaju šampanjci tamo odakle potječu, i ovom vinu šampanjskog tipa daju priliku da u debljem dijelu razvije miris pa ga kroz uži gornji dio koncentrira i prepusti nam na uživanje.
Piti se može uvijek i svuda. Aperitiv je iz snova, dobra pratnja mariniranoj bijeloj morskoj ribi ili hladnoj paniranoj piletini s krumpir salatom te odlično društvo ljubavnicima, kojima je treći rijetko dobrodošao, ali ovakav pjenušac nimalo im neće smetati.

Cijena na upit
 


soap2day