� Pinot sivi 2014

https://www.breitling.to https://www.hublot.to omegawatches.to tag heuer replica replica panerai watch iwc replica watch audemarspiguet.to Franck Muller replica watches

logo: click for home page
HR  |  EN

PG-635873: Vina Jagunić / Pinot sivi

PINOT SIVI

Tamnije je boje, tipične za nekoliko sati macerirano grožđe sivog pinota, koji nije sorta, nego prirodni mutant crnog pinota sa svjetlijom bobicom, iako i dalje tamnom, ali drukčijim karakterom.

Miriše samozatajno, ali osjete se karakteristična (pre)zrela jabuka, zbog koje izvrsno pristaje savijači od jabuka koje prije pečenja nisu zaslađene.
Okus mu je pun i dug i između alzaškog i južnotirolskog tipa je, što je vrlo privlačno. U Alsaceu sivi pinot drže jednom od tri velike sorte, uz rizling i traminac, i od njega rade kasne berbe koje sazrijevaju godinama, a u Južnom Tirolu daje svježa i mlada vina. Ovaj ima punoću koja podsjeća na Alsace i razigranost poput vina regije Alto Adige, kako Talijani zovu Südtirol.

Teletina ispod peke s krumpirom i kojom glavicom luka savršeno će mu pristajati, ali i teleća pečenja općenito. Ljubitelji riječne ribe mogli bi za njega ispeći većeg soma u pećnici na kriškama krumpira i s puno povrća pa desetak minuta prije kraja preliti vrhnjem i zapeći.

Cijena na upit




 






123movie
iapac.to replica omegas