� Portugizac 2015.

https://www.breitling.to https://www.hublot.to omegawatches.to tag heuer replica replica panerai watch iwc replica watch audemarspiguet.to Franck Muller replica watches

logo: click for home page
HR  |  EN

PG -742248: Vina Jagunić / Traminac crveni Amber Selection

TRAMINAC CRVENI AMBER SELECTION

Prekrasne je jantarne boje koja pokazuje da su bobice grožđa traminca mjesecima fermentirale u vlastitom soku pa iz pokožice izvukle te zagasite tonove u sasvim bistrom i tipično tamnom za bijelo vino proizvedeno tehnologijom starom više tisućljeća koju danas nazivamo dugom maceracijom.

Jantar je fosilizirana smola drveta i često sadrži uhvaćenog kukca i druge malene životinje i dijelove biljaka. Ovo vino kao da je uhvatilo sunce koje zalazi pri kraju toplog proljetnog dana.
Tako i miriše. Očaravajuće. Osjeti se ruža, po kojoj su prepoznatljivi svi traminci, ali kao da je namočena u otopini blago gorkog meda pa začinjena mješavinom cimeta, vanilije i ljute papričice i ukrašena komadima zrele dunje i kruške. Nije taj miris agresivan kakav znaju imati vina od mirisnog traminca, drugog klona sorte nazvane po gradiću Traminu u talijanskoj regiji Alto Adige, Austrijanci bi rekli Südtirol, a izvrsna vina daje i u francuskom Alsaceu. Ovaj traminac mirisom baš podsjeća na nježnije, no također cijenjene južnotirolske.

Iz minute u minutu u čaši mu se mijenja okus, kao što se i vino mijenja u boci iz mjeseca u mjesec. No, fino je kad god se proba, a konstanta mu je svježina. Što se hrane tiče, prijatelj je s pečenjima poput telećeg, jadranskom lignjom od kilograma naviše ispod peke, pa i dobrim komadom junetine, po mogućnosti odležane, uz koji je izgrilana koja šparoga. No, i sam je izvrsno društvo. ne hladan, ali u širokoj čaši u kakvima se poslužuju najbolja burgundijska bijela vina.

Cijena na upit
 


123movie
iapac.to replica omegas