� Rajnski rizling 2013

https://www.breitling.to https://www.hublot.to omegawatches.to tag heuer replica replica panerai watch iwc replica watch audemarspiguet.to Franck Muller replica watches

logo: click for home page
HR  |  EN

PG -382746: Vina Jagunić / Rajnski rizling

RAJNSKI RIZLING

Odmah je jasno da je to rizling. Jasno je i da je to plešivički rizling. A posebno je lijepo to što je jasno i da je to rizling vinarije Jagunić. Boja je malo tamnija, odaje da su bobice neko vrijeme plivale u vlastitom soku, no i dalje je privlačna zlatno žuta, a miris ne dopušta dvojbe o sorti.

Slojevit je, a nenametljiv. Citrusi se probijaju kroz zrelu jabuku, a prate ih orasi, malo meda te nježan miris petroleja. Puna i tipična aroma rizlinga hladnijih podneblja. Nježnog je i mekanog okusa koji na zrelo voće podsjeća čak i više nego miris. Svjež, ne toliko od kiselina, koliko od mineralnosti, i uglađen. Nije sladak, ali je slastan. Fin. Gospodin u smislu u kojem se ta riječ koristi za muškarca, a može i za rizling, sortu koja daje najveća bijela vina na svijetu.

I za stolom je gospodin, dovoljno svjestan svojih kvaliteta da se ne srami pokazati kako voli jednostavna jela poput sočne pečene svinjetine, a pristaje i masnijoj slatkovodnoj ribi, patuljastom somiću i većem divljem šaranu. Ili kečigi, ugroženoj pa zabranjenoj, a zbog toga gotovo zaboravljenoj ribi iznimno finog mesa. Finog kao što je fin i ovaj gospodin rizling.

Cijena na upit
 


123movie
iapac.to replica omegas