ï»� Stvaranje vina | Vinarija Jagunić

https://www.breitling.to https://www.hublot.to omegawatches.to tag heuer replica replica panerai watch iwc replica watch audemarspiguet.to Franck Muller replica watches

logo: click for home page
HR  |  EN

Stvaranje vina


Plešivica je od davnina poznata kao gotovo savršeno mjesto za uzgoj vinove loze.

Splet je to više faktora: nagib terena (inklinacija), njihova izloženost stranama svijeta (ekspozicija), vrsta tla (pedološke značajke), izloženost vjetrovima, klimatske prilike itd.

Položaji na kojima se nalaze naši vinogradi pomno su birani prema sorti i podlozi i jedni su od najboljih što nam Plešivica pruža na svojim nadaleko poznatim „amfiteatrima“.Sadašnjih šest sorata uzgajamo na osam lokacija, a sve su one u neposrednoj blizini vinarije kako bi se maksimalno skratilo vrijeme između berbe i prerade grožđa. Na taj način osiguravamo odličnu sirovinu. Vizija je ono što nas pokreće, pa tako već u rano proljeće, u vinogradu, kreiramo buduća vina.

Ona pak dozrijevaju u drvenim bačvama-sudima, starosti preko pola stoljeća. Svakom od njih pristupamo individualno, prilagodbom tehnologije, osluškujemo ih, pratimo njihovo sazrijevanje, odlučujemo kada su spremna za tržište. Mogućnosti su mnogobrojne, a mašta granica!

Nezaobilazna želja za napretkom i znatiželja tjeraju nas da svake godine iznova uložimo sve svoje znanje, iskustvo i trud u ono u što istinski vjerujemo. Dopustite si da Vam prenesemo našu strast.


soap2day